KRISTIANSTAD

Loppis ska ge pengar till rumänska barn

Isabelle Vatau bestämde sig tidigt för att hennes projektarbete på gymnasiet skulle hjälpa andra. Eftersom hon själv har rötter i Rumänien så föll valet på ett barnhem där.

– Jag har alltid velat göra något för att hjälpa andra, och därför såg jag fram emot projektarbetet och tänkte att det var ett perfekt tillfälle, säger Isabelle Vatau.

Det lilla garaget på Vilan i Kristianstad är fullt av skor, kläder, porslin och leksaker som Isabelle Vatau samlat in från vänner och familj. Pengarna som kommer in ska gå till ett specifikt barnhem i Rumäniens huvudstad Bukarest. Isabelle Vatau, räknar med att själv kunna åka ner och överlämna dem någon gång i februari nästa år. Mamma får sponsra resan för inte en krona ska stoppas i egen ficka.

Att det blev just Rumänien beror på att Isabelle Vataus föräldrar kommer därifrån och hon talar språket. Hon räknar med att själv åka ner till Bukarest och lämna över pengarna till barnhemmet, men det blir mamma som sponsrar resan. Inte en krona av de insamlade pengarna ska stoppas i egen ficka.