Arkivbild: Pontus Lundahl/Scanpix
Östra Göinge

Facket vill stoppa uppsägningar

Facket kommer att begära centrala förhandlingar om de föreslagna nedskärningarna i Östra Göinge. Kommunen vill ta bort 9,7 tjänster inom hemtjänsten och på äldreboenden under 2010.

– Vår syn är att man inte kan dra ner mer i vården. Man är lite bemannad som man är idag. Blir vi mindre folk är vi rädda att vi inte hinner med allt som ska göras. Det säger Gunnel Sturesson som är vice ordförande i Kommunal Skånes sektion i Östra Göinge. 

Kommunals mål är att inga tjänster ska tas bort från vård och omsorg i Östra Göinge nästa år. Men det är risk att det dröjer till efter jul innan de anställda får besked om hur det blir, och Gunnel Sturesson är rädd att det kommer att bli uppsägningar. Men hennes förhoppning är att det inte ska innebära försämringar för vårdtagarna. 

– Jag hoppas att vårdtagarna inte ska känna av det. Jag hoppas att de som jobbar, att det är annat de låter bli att göra. Att vi lägger vårt krut på det dagliga omvårdnadsarbetet med hygien, duschar och mat, och att man lämnar det som inte drabbar de boende, säger hon. 

Abigail Sykes
abigail.sykes@sr.se
044-28 15 75

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista