Styrelseuppdrag varierar

Det är stor skillnad mellan de skånska kommunerna, när det gäller kommunalrådens engagemang i de kommunala bolagens styrelser.
Det visar en granskning, som Sveriges Radio Kristianstad har gjort i tretton skånska kommuner. I Simrishamn har kommunalrådet moderaten Christer Akej inga styrelseuppdrag alls. Flest styrelseposter har socialdemokraten Rune Persson, som är kommunalråd i Klippan. Christer Akej sitter inte i styrelsen i ett enda av de kommunala bolag, som finns i Simrishamn. Han tycker i princip att det är fel att sitta i kommunstyrelsen och samtidigt vara med i styrelsen för ett kommunalt bolag. Men det vanligaste är att kommunalråden i alla fall sitter med i bolag, som har hand om industrifastigheter. I Klippan, som har sju kommunala bolag, resonerar kommunalrådet och socialdemokraten Rune Persson annorlunda. Han är med i alla styrelserna och tycker det är bra, eftersom han får bättre insyn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".