SKÅNE

Kraftigt snöväder över Skåne

Ett kraftigt snöväder har ställt till stora problem på vägarna i södra Skåne. Vägverket uppmanar bilisterna i det drabbade området att inte ge sig ut på vägarna. Problemen finns ungefär söder om en linje som sträcker sig mellan Landskrona och Simrishamn. Det säger Anders Brorsson som är vägtrafikledare på Vägverket i Kristianstad.

Det har snöat kraftigt i Skåne under natten och då främst i de södra delarna. Något som lett till att ett tiotal trafikolyckor rapporterats in till polisen. Enligt Christian Rosander på SMHI rör det sig om mellan en och två decimeter snö som fallit i de södra delarna.

De olyckor som inträffat under natten handlar om bilar som fått sladd, bilister som tappat kontrollen över sina fordon och avåkningar. Värst drabbat är området kring söderslätt. På Österlen som varit hårt drabbat av snövädret tidigare har inga trafikolyckor inträffat.

- Man kan säga att trafiknatten varit lugn och det beror inte på vädret utan snarare på att folk har hållit sig inomhus och struntat i att använda bilen, säger Sofie Österheim på polisens länskommunikationscentral.

Enligt Christian Rosander på SMHI så kommer det att falla mer snö över Skåne under förmiddagen. Mest blir det i sydöst runt Ystad och Tomelilla. Snöandet kommer sen att klinga av och troligen sluta helt under eftermiddagen.

Vägverket har under dagen cirka 175 fordon igång i arbetet med att göra vägarna i Skåne farbara igen. Men Anders Brorsson på vägverket uppmanar ändå bilisterna att hålla sig hemma under förmiddagen.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Har du bilder?
Maila dem till oss: nyheterna.kristianstad@sr.se