Karl-Gustav Åberg och Ingemar Jönsson var med och bakade de sista wienerbröden med försvarets deg den 3 oktober i fjor. Arkivbild: Lars Angantyr/SR Kristianstad.
hässleholm

Museet tar över fältbageri

Försvarets fältbageri ser ut att räddas. Hässleholms museum tar över det mesta av bageriets utrustning när försvaret ska avveckla verksamheten.

– Det hade varit nästan skamligt att lägga ner bageriet helt och hållet, säger Sven-Erik Schroeder som har arbetat med bageriet under lång tid. Och då tyckte vi att Hässleholms museum passar bra.

Det var i början av oktober som arméns fältbageri stod uppställt för sista gången i försvarsmaktens regi. Då bakade Sven-Erik Schroeder och hans kollegor wienerbröd vid Hässleholms museum.

P7 har haft i uppdrag att avveckla bageriet och då har Hässleholms museum frågat om de kan få ta över ugnarna och en del andra tillbehör. Regementet har inget emot det och därför ser det nu ut som om det kan bakas wienerbröd även i framtiden.

Lars Angantyr
lars.angantyr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".