Kristianstad

Rätten fryser tillgångar

Länsrätten fryser tillgångar på drygt 6,5 miljoner kronor för en man från Kristianstadstrakten. Enligt skatteverket har mannen tjänat pengar på sitt företag som hyr ut porrfilm på Internet men att de pengarna flyttats till konton utomlands utan att någon skatt har betalats.

Mannen har drivit ett företag som sålt en Internettjänst. Tjänsten har varit så kallade streamade filmer där kunden betalar en avgift och kan sedan titta på filmen på sin dator. I det här fallet har det handlat om porrfilmer.

Skatteverket skriver i sin framställan att mannen har tjänat pengar på internettjänsten mellan år 2005 och 2009. Pengarna har inte redovisats utan har istället bollats mellan olika företag i olika länder.

Pengar har bland styrts från ett bolag med bankkonto i Schweiz till ett annat som har adress på British Virgin Islands men också på Nederländska Antillerna.

Skatteverket anser att det sammantaget undanhållits 25 089 816 kronor men att ytterligare två personer har tagit del av dem pengarna. Eftersom ingen av delägarna velat bidra med någon information delas summan i tre delar. För mannen från Kristianstad innebär det en slutgiltig skatt på 6 516 000 kronor.

Lars Angantyr
lars.angantyr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista