Christoffer Pedersen visar fram ett par broddar, som är efterfrågade nu i snön. FOTO: Rickard Sturesson
SKÅNE

Broddar säljer i halkan

I och med att det snöat och varit kallt i Skåne under den senaste tiden så har också blivit en efterfrågan på broddar, alltså halkskydd. Men dock är det en smal marknad och inte så mycket att välja på.

– Tyvärr möter inte efterfrågan sortimentet riktigt. Vi har för lite grejer för tillfället, säger Christoffer Pedersen på Intersport i Kristianstad.

Idag har man bara en modell, en brodd med små dubbar som man fäster om hälen. En liknande modell har man även på Apoteket Svanen i Kristianstad. Där finns även den klassiska Yngsjöbrodden, som man dock inte kan använda sig av om man går in och ut i butiker.

Det är mest äldre personer som köper broddarna och många vill använda dem i det vardagliga livet, berättar apotekstekniker Camilla Gustavsson.

– De vill kunna känna sig säkra så de inte halkar. Och många vill ha brodden man sätter på hälen då man sätter ner hälen först. Och så kan man även gå med den inne i butiker.

Dock är det inte speciellt konstigt att utbudet inte är större än vad det är. Dels eftersom det är en väldigt begränsad period och för att det är någon rusning efter broddarna. På Apoteket i Kristianstad, som verka sälja mest i stan, så säljer man runt 4 till 5 broddar per dag.

Rickard Sturesson
rickard.sturesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".