1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
ÄNGELHOLM

Rögle hetast i bottenmötet mot Modo

Livsviktigt bottenmöte. Då visade Rögle hetast vilja och besegrade Modo med 4-3 efter förlängning.

Gunnar Brink valde lagens lirare:
Rögle: Jeremy Colliton
Modo: Markus Näslund

Äntligen fick hemmapubliken i Ängelholm se sina favoriter vinna. Men det blev bara två poäng inte tre. Mathias Månsson kunde inte avgöra förrän knappa två minuter in på förlängningen i en match som var statistiskt jämn men som Rögle förde. Ändå krigade Modo till sig en poäng som kan vara viktig när det blir dags att summera Elitserien.

4-3 till ett Rögle som hade flera öppna lägen och ett par träffar i stolpen. Klaraste chansen som borde blivit mål hade Jeremy Colliton. Då fick Niklas Svedberg ned klubban i isen och kunde rädda det vidöppna Modo-målet.

Modo ledde två gånger i den första perioden. Först var det Markus Näslund som satte det första i numerärt överläge fem mot tre. Sedan var det Andreas Molinder som satte 2-1 ur nästan inget läge alls.

Det målet får utan tvekan Rögles målvakt Cristopher Nihlstorp ta på sig. Men å andra sidan fick han faktiskt en assistpoäng på Rögles första mål minuten före - ett mål som Mathias Månsson tryckte in från nära håll.

Rögle hade också en minuts spel i fem mot tre utan att få till det. Istället kvitterade Simon Hjalmarsson på en retur med dryga två minuter kvar av första perioden.

Rögle skulle dock lyckas utnyttja ett numerärt överläge i andra perioden genom Mattias Sjögren som styrde in Mattias Porselands skott mellan benen på Svedberg.

Den ledningen höll Rögle fram till mitten av tredje då Marco Tuokko satte kvitteringen på Dan Hinotes förarbete.

Mathias Månsson avgörande i förlängningen var matchens andra målvaktsbjudning. Månsson sköt ett slagskott från blå linjen i en i det närmaste ödslig Modozon. Sikten var totalt fri och Svedberg missade helt enkelt pucken med plocken.

Därmed säkrade Rögle i alla fall två poäng och frågan är nu om den negativa trenden i hemmahallen är bruten eller om det var en tillfällig ljusning i det mörker som varit närmast totalt på hemmaisen den här säsongen.

Klart är att Rögle liksom i Skellefteå i torsdags arbetar på ett sätt som inger dem hopp. Modo å andra sidan ser hyggligt ut i anfallszon men tamt, nästan räddhågset, när spelet förläggs till den egna zonen.

Det verkar nästan som om man helt enkelt inte litar på sin egen förmåga eller på varandra heller för den delen. Undrar om inte Peter Forsberg behövs ganska rejält inte minst för att ingjuta självförtroende i laget igen.

Rögle-Modo 4-3 (e förl (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)
Första perioden: 0-1 (8.58) Markus Näslund (Mats Zuccarello-Aasen, Per-Åge Skröder) spel fem mot tre, 1-1 (12.22) Mathias Månsson (Dominik Granak, Cristopher Nihlstorp) spel fem mot tre, 1-2 (13.38) Andreas Molinder (Mats Zuccarello-Aasen) , 2-2 (17.30) Simon Hjalmarsson (Andrée Brendheden, Jeremy Colliton).

Andra perioden: 3-2 (8.13) Mattias Sjögren (Mathias Porseland, Eric Beaudoin) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3-3 (8.18) Marco Tuokko (Dan Hinote).

Fjärde perioden: 4-3 (1.55) Mathias Månsson (Tommy Enström, Dominik Granak).

Skott: 36-32 (12-12, 13-11, 10-9, 1-0).
Utvisningar Rögle: 6x2.
Utvisningar Modo: 6x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 4 591.


Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista