skåne

Fängelse för människohandel

Tre män dömdes på torsdagen till fängelse för inblandning i en sexhärva där en 17-årig flicka tvingats sälja sex till flera män i Skåne. Den 17-åriga flickan rövades bort i sitt hemland förra våren av en 26-årig man.

Via bordellverksamhet i Tyskland och Danmark fördes flickan till Staffanstorp av en 38-årig man där hon inkvarterades hos en 62-åring. I huset tvingades hon ta emot en del av kunderna.

I andra fall körde männen runt henne i Skåne till väntande sexkunder.

Tingsrätten konstaterar att flickan stod i stark beroendeställning till 26-åringen och dömer honom till fängelse i tre år och sex månader för människohandel. Efter straffet ska han utvisas och får inte återvända tidigare än 2020.

Den 38-årige mannen döms till fängelse i två år och nio månader för människohandel eftersom han förde flickan från Danmark till Sverige med syfte att "utnyttja henne för tillfälliga sexuella förbindelser.

Staffanstorpsbon döms till fängelse i ett år och tre månader för koppleri. Rätten anser det styrkt att han upplät sin bostad "som bas för verksamheten".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".