Buhres i Kivik efter branden. Bild: Marie Sandgren/SR Kristianstad
Kivik

Teknisk undersökning på Buhres

I dag ska polisen påbörja den tekniska undersökningen efter gårdagens storbrand i Buhres fiskrestaurang i Kivik. Och det finns misstankar om att branden kan ha varit anlagd.

Och vid 23.10-tiden igår kväll fick SOS in ett larm om att branden vid Buhres fisk blossat upp, men den släcktes snabbt igen. En brandbil finns på plats redo för att släcka ifall det skulle börja brinna igen.

Det är inget lätt arbete som väntar polisteknikerna. Gårdagens brand i Kivik var omfattande och det tog tid att släcka den. Närmare tolv timmar fick räddningstjänsten jobba innan räddningsvärnet i Kivik tog över arbetet med eftersläckning och hålla vakt på platsen efter klockan tre i går eftermiddag

Det finns uppgifter om att branden ska ha börjat utomhus, vid byggnadens södra del. Vittnen som var tidigt på plats har sett en brandhärd här och även räddningstjänsten säger att det bör vara här den började.

Den äldsta delen av byggnaden, som funderade som kök och caféservering är totaltförstörd. Själva fiskbutiken och tre femtedelar av restaurangen har klarat sig någorlunda.

Många Kiviksbor kände förtvivlan när de såg och hörde vad som hänt med ägarparet Sven-Göran och Cecilia Buhres livsverk.

Till exempel Karl-Erik Persson.

- Det är hemskt att se. Det kommer att ta tid att bygga upp igen.

 Kiviksbon Ulla-Britt Persson säger:

 -  Buhres är ju Kivik. Och som de har jobbat med det här, säger hon.

Marie Sandgren
marie.sandgren@sr.se
0414/14655

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".