Skåne

Alla företagscenter stängs

Posten stänger samtliga företagscenter i Skåne och Sverige. Enligt posten har deras företagskunder minskat sina besök under de senaste åren och allt fler väljer att ha kontakt med posten via internet.

Alf Nilsson är chef för distrikt Hässleholm som sträcker sig över norra Skåne och han konstaterar att det nu behövs färre som jobbar på posten men att de ändå ska slippa säga upp personal.

- Vi kommer nog att klara detta  på naturlig väg, vi har många som går i pension, säger han.

Det var länge sedan de klassiska postkontoren försvann och kvar blev då så kallade företagscenter. Dit kunde företag vända sig när de ville utnyttja postens tjänster.

Runt om i landet kommer sammanlagt 585 tjänster att försvinna. Hur många det blir i Alf Nilsson distrikt vet han inte.

Privatkunderna hos posten har sedan länge varit hänvisade till postombud som finns i till exempel matbutiker. Så ser det också ut att bli för företagskunderna. Tjänsterna på internet kommer att finnas kvar. Det är just den typen av tjänster som är en av anledningarna till att posten väljer att stänga sina företagscenter.

- Vi ser att fler använder Internet, telefon och våra postombud, säger Alf Nilsson.

Lars Angantyr
lars.angantyr@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".