Mary Arvidsson och dottern Marie-Louice Lundqvist tittar på lägenhet i Örkelljunga. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
ÖRKELLJUNGA

Tomma lägenheter i sexvåningshuset

Sexvåningshuset i Örkelljunga är färdigbyggt och hyresgästerna har börjat flytta in. Men ännu är bara hälften av lägenheterna uthyrda.

De första hyresgästerna har flyttat in i Örkelljungas nybyggda sexvåningshus. Det finns 24 lägenheter i huset och hyrorna ligger mellan drygt 6700 kronor och knappt 8000 kronor. Det är Örkelljunga bostäder som låtit bygga fastigheten. Trots att bara hälften av lägenheterna har hyrts ut är inte förvaltare Thomas Nyström orolig.

- De som kan tänka sig att flytta in här är nog personer som är lite äldre och då måste de sälja sina villor först.  Det vill de flesta inte göra under vintern, säger han.

Han tror att samtliga lägenheter kommer att vara uthyrda inom ett par månader.

Ett par gånger i veckan har Thomas Nyström visningar i huset. Marie-Louice Lundqvist och hennes 83-åriga mamma Mary Arvidsson är och tittar på en lägenhet till Mary. Hon funderar på att flytta från Halmstad till Örkelljunga för att komma närmare sin dotter.

- Det viktigaste är att man trivs i en ny lägenhet, säger Mary Arvidsson och hon tror att hon skulle trivas i en av de nya lägenheterna.

Malin Nilsson
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista