Malmö

Misstänkt gripen efter skott

Två personer skottskadades i Malmö på söndagskvällen. Ingen av dem fick dock livshotande skador. Och tidigt under måndagsmorgonen greps en misstänkt.

Det var vid åttatiden på söndagskvällen som polisen fick in ett larm om att skottlossning hörts på Rasmusgatan i stadsdelen Sofielund i Malmö. Och strax därefter kom två skadade män in till sjukhuset i Malmö, båda körda dit med personbil. En av männen, en 18-åring, hade träffats av skott i bröstet medan den andra mannen, en 37-åring, hade skottskador i benet.

Ingen av männen ska vara livshotande skadad, men 18-åringen som skottskadats i bröstet fördes till sjukhuset i Lund för specialistvård.

Senare under natten anhölls en man i sin frånvaro för dådet, och strax före klockan fem på måndagsmorgonen kunde han gripas i sitt hem. Till en början var ingripandet odramatiskt, men på väg in till polishuset blev mannen aggressiv och polisen har därför inte kunnat höra honom ännu.

Polisen saknar fortfarande en förklaring till varför de båda männen skjutits. Den gripne är nu misstänkt för mordförsök och våld mot tjänsteman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".