Gabriela Pichlers vann en guldbagge för bästa kortfilm. Arkivfoto: Abigail Sykes/SR Kristianstad
Stockholm/Örkelljunga

Guldbagge till Gabriela Pichler

Regissören Gabriela Pichler från Örkelljunga vann på måndagskvällen en guldbagge för sin film Skrapsår. Pichler var nominerad i kategorin för bästa kortfilm. Skrapsår är Gabriela Pichlers examensfilm från Filmhögskolan i Göteborg.

Filmen Skrapsår handlar om ungdomars tristess på en plats där det inte finns så mycket att göra. Och Gabriela Pichler tror att filmen vann priset dels för att den känns äkta.

– Man tror på ungdomarna när de spelar. Ofta kan man känna att barn och ungdomar känns som minivuxna som försöker spela barn. Och det låter som en manusförfattare suttit och skrivit barnrepliker, det låter illa.

I slutet av förra året började Gabriela Pichler provfilma sin långfilmsdebut. Filmen som har arbetsnamnet Äta. Sova. Dö. ska handla om industriarbetare som förlorar sina jobb.
En del av inspelningarna görs i norra Skåne. Filmteamet har bland annat filmat i och utanför bowlinghallen i Hässleholm.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".