Region Skåne

Carema möter kritik med extrabilar

Efter den hårda kritik som riktats mot vårdföretaget Carema på grund av långa väntetider för en del av de akuta hembesöken i Skåne, sätter nu vårdföretaget in extrabilar.

- Verksamheten växer kraftigt, det började julveckan då vi gick upp till 100 besök. Vi anpassar oss till detta och bygger ut. Vi kommer att köra med tre bilar och har beställt en fjärde, säger Marlene Stigsdotter, regiondirektör för Carema södra Sverige.

Carema har under sitt första år inte lyckats följa avtalets krav på att 80 procent av hembesöken ska göras inom fyra timmar och resten inom åtta timmar. Enligt moderaten Henrik Hammar, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, kan det bli aktuellt att använda sig av den vitesklausul som finns i avtalet.

Det viktiga är att Carema lever upp till avtalets 18 400 besöken som det är frågan om, säger Henrik Hammar (M), ordförande i Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd.

Petra Haupt
petra.haupt@sr.se

Svjetlana Pastuhovic
svjetlana.pastuhovic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista