Kristianstad

Kaos på skånska vägar när snön drar fram

Det har varit både strömavbrott och problem i trafiken i dag på grund av all snö som fallit. För trafiken har det varit värst i Skåne, där flera lastbilar halkat av och spärrat vägen på E6:an till exempel.

– E6:an har varit avstängd under eftermiddagen och även under kvällen. Det beror på lastbilar som hamnat på tvären och hindrar övriga trafikanter. De har sladdat eller kört av vägen på grund av det hala väglaget, säger Mikael Persson på Skånepolisen.

På E6:an i höjd med Landskrona skedde tre halkolyckor där lastbilar var inblandade under eftermiddagen. Det orsakade stopp eftersom lastbilarna spärrade vägen. Vid sex-tiden var samtliga lastbilar bärgade.

På Öresundsbron var hastigheten begränsad till max 70 kilometer i timmen på grund av blåsten. Vindkänsliga fordon avråddes från att passera. Men vid 20-tiden återgick trafiken till det normala.

Banverket rapporterar att de har haft problem med växlar på grund av snön, vilket lett till förseningar i stora delar av landet, värst i Skåne och Mellansverige. Relativt få tåg har ställt in, men på vissa sträckor mellan Malmö, Ystad och Österlen är alla turer inställda.

I södra Sverige åker många bilar av vägbanan på grund av det hala väglaget, Sveriges Radios trafikredaktion får hela tiden in rapporter om nya olyckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista