Osby

Stressigt att få fritidsgården klar

I Lönsboda har man nu börjat inreda den nya fritidsgården som ska ligga i källaren på medborgarhuset. Vid årsskiftet lades den gamla fritidsgården ner, så det är bråttom att få den nya i ordning.

Just nu är det ganska kalt inne i den nya fritidsgården i medborgarhusets källare. Det luktar nymålat och i ett av rummen har man ställt in det obligatoriska biljardbordet och lufthockeyspelet. Båda kommer från den gamla fritidsgården Bulten.

– Vi räknar lite positivt med att öppna fritidsgården vecka fem, säger kultur- och fritidschefen Tommy Johansson.

Det kanske är en lite väl optimistiskt menar fritidsledare Anita Pilblad som dock tycker det ska bli spännande med nya lokaler.

Och det finns en del kvar att göra. Innertaken ska få isoleringsplattor, dörrar ska tas bort eller bytas. Man ska också slå ner en vägg och göra en helt ny entré.

Men lokalerna är egentligen inget som oroar Anita Pilblad. Värre är att de sedan årsskiftet tvingats spara in en tjänst vilket innebär att de nu bara är tre fritidsledare. Tre personer som ska jobba både i Osby och i Lönsboda.

– Vi kan inte jobba med två gårdar på ett bra sätt som vi gjorde tidigare. Och vi vet inte hur vi ska lösa det för det blir ju inte så mycket öppet på kvällarna som tidigare. Det går inte på tre man, säger Anita Pilblad. 

Rickard Sturesson
rickard.sturesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista