Skåne

Snön orsakade ca 60 olyckor

Uppdaterat 07.16
Snöovädret som passerade genom Skåne under natten till onsdagen orsakade en hel del trafikolyckor, framför allt i nordvästra Skåne, och många tåg kommer att ställas in under dagen.

Fram till midnatt rapporterades nästan 60 olyckor in till polisen, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad. Sedan blev det lugnare, och på onsdagsmorgonen hade man fått bort det mesta av snön från de stora vägarna, enligt polisen. 

Många tåg och bussar stod stilla under kvällen och natten, bland annat mellan Helsingborg och Åstorp respektive Ängelholm. Anne-Margrethe Albin satt till exempel fast på buss 142 på väg mot Bara i Svedala kommun i flera timmar.

Också under onsdagen kan det bli problem för buss- och tågpendlare. Det kommer att gå färre tåg på alla linjer i Skåne. På många håll är bara ett tåg i taget ute på spåret, berättar Skånetrafikens presschef Ulrika Mebius. Det beror på att Banverket vill undvika stopp i trafiken.

Mellan Tomelilla och Simrishamn ersätts tågen med buss, och pågatågstrafiken till och från Höör är helt inställd under förmiddagen. Stationerna norr om Lund nås istället genom att Öresundstågen stannar där. Många bussturer på Österlen blir försenade eller ställs in helt.

Elbolaget Eon:s kunder ska dock inte ha haft några större strömavbrott, rapporterar företagets presstalesman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".