Birgitta Brännström Forss och Anna Elofsson. Foto: Midia Osman Taha/SR Kristianstad
Kristianstad

Kristianstad ska bli tryggare för kvinnor

Kristianstad kommun vill stärka tryggheten för kvinnorna i Kristianstad. Av Boverket har man fått 310 000 kronor för att bygga nätverk och öka kunskaper om genus och jämställdhet.

Pengarna kommer från ett projekt Boverket driver mot otryggheten i stads- och tätortsmiljöer ur ett jämställdhetsperspektiv. Uppdraget har Boverket fått ifrån regeringen. 

I Kristianstad ska man satsa på tre områden. I projektet ingår att man dels kommer att öka kunskaperna om genus och jämställdhetsfrågor, få boende att delta och diskutera trygghetsfrågor i Charlottesborgsområdet. Och så kommer man att arbeta med trygghet för de äldre.

– Bland de äldre så vet jag att de känner sig otrygga när de till exempel ska ta ut pengar i bankautomaterna. Det här är verkligen något att prata om, hur man kan göra för att vi inte vill ha det samhället att man ska känna den otryggheten, säger Birgitta Brännström Forss som är folkhälsostrateg i kommunen.

Midia Osman Taha
midia.osman-taha@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".