ÄNGELHOLM

Barn nekades skola - kommunen anmäld

Ett barn i Ängelholm har inte varit välkommet i skolan den senaste veckan. Det menar barnets föräldrar, som nu anmäler kommunen till Skolverket.

Enligt föräldrarna beror det på personalbrist eftersom elevens elevassistent måste vara ledig.

– Det är en elev som sen flera år är placerad i en särskild undervisningsgrupp och har individuell undervisning med två lärare. Det beror på att eleven emellanåt är en fara för sig själv och även för sina kamrater, säger Tony Mufic, som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Ängelholm.

Föräldrarna säger att de fått beskedet att elevassistenten som undervisar eleven ska vara ledig den här veckan och att eleven därför inte får komma till skolan. Elevens mamma måste därför stanna hemma från jobbet hela den här veckan.

Tony Mufic säger att det stämmer att elevassistenterna inte jobbar denna veckan men att eleven erbjudits hemundervisning. Hemundervisning som rektorn säger att föräldrarna tackat nej till.

Enligt Tony Mufic håller kommunen på att försöka förbättra situationen för eleven, i samarbete med socialtjänsten, barnpsykiatrin och föräldrarna, och han säger att den förbättringen inte är avhängig en veckas undervisning.

Skolinspektionen kommer att utreda fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".