Skåne

Djurskyddets nya chef sjukskriven

Det har varit turbulent på Djurskyddsenheten på Länsstyrelsen under året. Fyra chefer på ett år har passerat och nu har den nyligen tillsatta chefen Lotta Berg blivit sjukskriven. Därför får nu landsbygdsavdelningens chef Christina Håhus rycka in. 

Sedan ansvaret för djurskyddet flyttades över till länsstyrelsen i januari 2009 har det gått ett år och ett antal chefer.

Johan Johnmark, Björn Risinger, Rune Brandt och Lotta Berg. Och nu blir Christina Håhus chef för den enhet som efter vad djurskyddinspektörerna vittnar om tycks gå på knäna av arbetsbelastning och ansvar.

Och nu har alltså Lotta Berg blivit sjukskriven. Tre veckors sjukskrivning gäller det, vill Christina Håhus betona och hon vill varken bekräfta eller dementera om det rör sig om utbrändhet. Men hon medger att djurskyddsenheten har en stor arbetsbelastning nu.

- Det finns otroligt mycket djur i Skåne och tyvärr ett antal djurägare som inte sköter om sina djur. Och det drabbar djuren och vi är satta att tillse detta, säger Christina Håhus.

Men hinner ni med det?

- Självklart hinner vi inte med det. Vi har för lite resurser för tillfället, säger hon.

Linda Evereus
linda.evereus@sr.se

044/281589