ÖSTERLEN

Videofilm hopp i brandutredning

Ingen misstänkt finns i nuläget vare sig för branden på Buhres eller för branden i det gamla godsmagasinet intill tågstationen i Simrishamn. Bränderna betraktas båda som misstänkta mordbränder, men frågan är om vi någonsin kommer att få veta vem som anlade dem.

– Vi har fått in en del tips som vi ägnat en hel del tid åt att titta närmare på. Men inget som lett till något genombrott, säger Tommy Lundvall. Han är polisinspektör vid Simrishamnspolisen och den som håller i utredningen om branden i cykel och sportklädesbutikerna i det gamla godsmagasinet.

– Men vi är fort fortfarande mycket intresserade av att få in tips om iakttagelser runt brandplatsen i samband med branden, lägger han till.

Larmet kom vid tvåtiden natten mot onsdagen den 10 januari och den ska ha startat under själva byggnaden där det gick att ta sig in. Vid den tekniska undersökningen på plats har man tagit hand om material från brandhärden för att undersöka om där finns spår av brännbara vätskor. Och de undersökningarna är inte klara än.

Den 46-åring, ofta kallad gryningspyromanen, som just nu är misstänkt för inblandning i en brand i en antikhandel i Löderup i veckan, har inte hörts om branden i Simrishamn.

– Det finns i nuläget inget som pekar på att han skulle ha befunnit sig i Simrishamn då och därför känns det inte aktuellt, säger Tommy Lundvall.

46-åringen är inte heller misstänkt för storbranden på Buhres i Kivik i mitten januari eftersom polisen då hade mannen under uppsikt. Också där känner sig polisen säker på att det handlar om en anlagd brand. Teknikerna fann två brandhärdar intill varandra på en plats utanför bygganden där ingen brand kan ha uppstått av naturliga skäl. Också där tycks utredningen ha gått lite i stå och ingen misstänkt finns just nu.

Hoppet står ännu till den videokamera som polisen tog hand om på Buhres. Men ännu har inga bilder som för utredningen framåt dykt upp.

– Det är väldigt mycket material att gå igenom på kameran, säger Ingvar Björck som håller i utredningen av branden på Buhres.

Marie Sandgren
marie.sandgren@sr.se
0414-146 55