Siw Persson från kultur- och fritidsförvaltningen väntar på att Korsavadshallen ska fyllas med folk. Foto: Maria Dietrichson/SR Kristianstad.
SIMRISHAMN

Prova på-kväll lockar storpublik

1000 personer väntas vallfärda till Korsavadshallen i Simrishamn ikväll. Där anordnas för artonde året en Simrishamnskväll för kommunens invånare.

- Jag tror att många föräldrar och ungdomar vill komma och titta på vilka fritidsaktiviteter som finns i kommunen och dessutom få en chans att lära känna hallen lite, säger Siw Persson på kultur- och fritidsförvaltningen i Simrishamn.

Korsavadshallen kommer ikväll att bli utställningslokal för bland annat kampsportsföreningar, modellflygningsklubb och streetdance. Alla föreningar i kommunen har blivit inbjudna att ställa ut. Dessutom kan besökarna prova på skytte, bowling och bad. Allt till ett pris av noll kronor.

- Tanken är att alla, oavsett storlek på familj, ska kunna komma och prova på olika saker, säger Siw Persson.

I år blir det även prisutdelning då kulturpriset och föreningsledarpriset även kommer att delas ut under kvällen. I år heter pristagarna Caj Gustafsson och Olle Månsson.

Maria Dietrichson

maria.dietrichson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".