Göran Karlsson, IT-driftschef i Hässleholm. FOTO: Midia Osman Taha/SR Kristianstad
HÄSSLEHOLM

Till hösten får alla bredband

Hässleholms kommun är bland de sista i Skåne med att få bredband utbyggd på alla orter. Men till hösten räknar kommunen att bli färdig med sitt mål som är: bredband för alla i Hässleholms kommun, även de på små orter och landsbygden.

Idag är det elva av 40 telestationer som saknar bredband i Hässleholms kommun, det utgör tre procent av Hässleholms samtliga telestationer.

Områden som får sitt bredband utbyggt till sommaren 2010 är: Jägersborg, Adseke, Rävninge, Gundrastorp och Strandböke. Till hösten 2010 kommer även resten av stationerna att få det. Det gäller: Hågnarp, Snärshult, Änglarp, Hårsjö, Hästhult och Tommaholma.

– Det hade varit bättre om det hade gått fortare men det kostar en väldig massa pengar. För Hässleholms kommuns del innebär det för 2010 nästan 20 miljoner kronor, säger Göran Karlsson IT-driftchef på Hässleholms kommun.

Midia Osman-Taha
midia.osman-taha@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista