1 av 6
Rögle förlorade i sudden death. Foto: Scanpix
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
RÖGLE

Rögle förlorade i sudden death

Södertälje lyckades inte avgöra i ordinarie tid hemma mot Rögle utan avgörande kom istället i början av förlängningen genom Petri Pakaslahti.

 

Radiosportens Mats Strandberg valde lagens lirare:
Södertälje: Riku Helenius
Rögle: Cristopher Nihlstorp

Södertälje vann hemma mot Rögle med 2-1.Men segern kom efter förlängning och laget tappade därmed en viktig poäng i kampen kring kvalseriestrecket.

Den första perioden präglades av utvisningar. Därför var det också logiskt att det första målet kom i numerärt överläge. Södertäljes Yanick Lehoux fick stå helt fri vid bortre stolpen och peta in pucken. Det kan låta som en markeringsmiss men faktum är att Eric Beaudoin, sekunderna innan, blev skjuten på foten och därmed inte kunde täcka sin yta i försvarszon.

Rögles bästa chans hade Jeremy Colliton då en pass bakom kassen nådde fram till honom framför mål. Han lyckades dock inte överlista Riku Helenius, SSK-målvakten som stått alla matcher sedan han kom till Södertälje i slutet av januari.

Mittenakten blev mållös. Lagen kände mest på varandra. Den sista perioden blev däremot mer händelserik, bland annat med två ramträffar de inledande minuterna. Först var det Rögle som inte hade lyckan med sig, sedan Linus Klasen i SSK. Hemmaklacken försökte mana på sina favoriter men i stället var det Rögle som började få fart under skridskorna. Först hade de ett jätteläge i powerplay. Mattias Sjögren hade öppet mål men Helenius kastade sig som en fotbollsmålvakt och räddade längs med isen. Sjögren fick dock revansch två minuter senare. Med ett välplacerat handledsskott från slottet var kvitteringen ett faktum.

SSK brände sedan två raka power play och matchen gick till förlängning. Där avgjorde SSK omgående. Petri Pakaslahti satte 2-1 efter ett skott från blå.

Södertälje-Rögle 2-1(e förl (1-0, 0-0, 0-1, 1-0))

Första perioden: 1-0 (11.48) Yanick Lehoux (Jonas Almtorp, Linus Videll) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (12.01) Mattias Sjögren (Eric Beaudoin, Ramzi Abid).

Fjärde perioden: 2-1 (0:25) Petri Pakaslahti (Linus Klasen, Tim Heed) spel fem mot fyra.

Skott: 37-31 (14-10, 13-12, 9-9, 1-0).
Utvisningar: Södertälje: 6x2. Rögle: 10x2.
Domare: Wolmer Edqvist, Grums, och Sören Persson, Lidköping.
Publik: 3 013.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista