Helsingborg

Inget lagligt streetrace i Helsingborg

Medlemmarna i streetraceföreningen Race 4 Fun i Helsingborg är besvikna efter beskedet från samhällsbyggnadsnämndens ordförande att det inte blir någon bana för lagliga streetrace i Helsingborg.

Joakim Andersson (M), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden, säger att det skulle bli för dyrt.

– Vi känner oss väldigt besvikna. Och vi har haft möten med dem och andra parter som skulle ha blivit involverade om vi fått klartecken från kommunen, säger Esbjörn Bredin, ordförande för Race 4 Fun.

Gruppen ville ha en bana för att kommunen skulle få stopp på de olagliga streetracetävlingarna i Helsingborg.

Men Joakim Andersson säger att det skulle kosta miljonbelopp och därför inte kommer på tal. De andra mer provisoriska lösningar som föreningen föreslagit anser Joakim Andersson inte är tillräckligt säkra.

Det håller Esbjörn Bredin inte med om. Han menar att flera av föreningens medlemmar har jobbat med säkerhet på tävlingsbanor.

Joakim Andersson föreslår istället att de som kör streetrace i Helsingborg ska åka till Malmö när de vill tävla, där det finns en bana.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista