1 av 2
Ulrik Malm från Studiefrämjandet. Foto: Malin Nilsson/SR Kristianstad
2 av 2
Ulrik Malm i trädet. Foto: Malin Nilsson/SR kristianstad

Hyresgäster blir hyresvärdar

Hyresgästerna på området Planteringen i Helsingborg är nu också hyresvärdar för en ny lägenhet. Den har ett rum utan kök men med bra utsikt. Sex meter upp i luften i ett träd hänger fågelholken som pensionärerna på Träffpunkt Rosenknoppen idag tillverkade tillsammans med Ulrik Alm från Studiefrämjandet.

Ulrik Alm från Studiefrämjandet är en återkommande gäst på träffpunkt Rosenknoppen i Helsingborg. Vanligtvis brukar han visa naturbilder från resor eller andra natursköna omgivningar. Men idag var det ett lite annorlunda upplägg när de äldre träffades för att våffelfika, som de alltid gör på fredagarna.

Ulrik hade med sig stege, virke, hammare och spik och tillverkade en fågelholk som sen skulle placeras i ett träd utanför fikarummet. Och Elsi Hansson är mycket nöjd med att få en fågelholk.

- Det ska bli trevligt att få en fågelholk här. Men jag tycker det ser livsfarligt ut, säger hon och tittar på när Ulrik Alm klättrar upp i trädet för att spika fast fågelholken.

- Men vem betalar hyran?, undrar någon.

- Det gör blåmesen genom att sjunga, förklarar Ulrik Malm.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista