Skylt utanför östra Göinges kommunhus. Arkivbild: Karin Wrangborg/SR Kristianstad
Östra Göinge

Missnöjet störst i Östra Göinge

Östra Göinge kommuns invånare är de mest missnöjda i hela landet. Skånes mest nöjda kommuninvånare finner man i Vellinge. Det visar av en sammanställning som tidningen Dagens samhälle har gjort av Statistiska centralbyråns tre nöjdhetsindex.

Dessa nöjdhetsindex handlar om hur bra det är att leva i kommunen när det gäller kommunal service.  det handlar till exempel skola och barnomsorg, kommersiellt utbud, fritid och möjlighet till inflytande.

Allra nöjdast är de som bor i rika kommuner. Danderyd toppar listan följt av Vellinge och Lomma.

 De mest missnöjda invånarna i Skåne och i hela landet är de som bor i Östra Göinge. Även Landskrona och Burlöv hamnar långt ner på listan. Örkelljunga finner man i mitten av tabellen.

Statistiska centralbyrån har genomfört medborgarenkäter i 219 av landets 290 kommuner och minst 500 personer i varje kommun har intervjuats. Av de 219 deltagande kommunerna har 190 valt att publicera resultatet.

 Detta innebär att det kan finnas kommuner där invånarna är ännu mer missnöjda än i Östra Göinge.

Vad tycker du? Bor du i östra Göinge? Känner du igen dig i undersökningen? Är du missnöjd med till exempel barnomsorgen eller något annat? Kommentera!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista