Nofel Hamid. Foto: Midia Osman Taha/SR Kristianstad
Osby

Hem och Skola satsar på integrering

Föräldraföreningen hem och skola i Osby startar EU-projektet Det mångkulturella samhället. Projektet vill skapa integration genom möten mellan personer med svensk och utländsk bakgrund.

Det mångkulturella samhället kommer att pågå under våren. Då kommer personer med svensk och utländsk bakgrund att få möjlighet till några träffpunkter. Det första mötet börjar den 24 mars med en föreläsning om mångkultur. Det andra mötet består av matlagning från Afrika, Thailand och Irak den 28 och 29 april. Det mångkulturella samhället avslutas med en resa till Österlen den 29 maj. 

Det var Nofel Hamid boende och SFI (Svenska för invandrare) studerande i Osby som från början kontaktade Anna Karin Bengtsson för att han kände ett behov av fler möten med svenskar i Osby. 

Och behovet finns bland Osbys invånare. 

– Vi hoppas på att det här kan bli en början på att svenskar och invandrare kan mötas mer, säger Anna Karin Bengtsson som är projektledare och ordförande för Föräldraföreningen hem och skola i Osby. 

Midia Osman Taha
midia.osman-taha@sr.se
044 28 15 79

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista