S och MUF i Kristianstad vill ha mycket politik i skolan och kritiserar gymnasieskolornas njugga inställning. Arkivbild Jessica Gow/Scanpix
Kristianstad

S-kritik mot skolorna inför valet

Oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) kritiserar att skolorna i Kristianstad har kommit överens om att partiernas ungdomsförbund bara är välkomna en gång var under de sex månader som återstår före valet.

I höstens val är det rekordmånga förstagångsväljare. Det gör att gymnasieskolorna är intressanta ställen att ragga väljare på.

Också Moderaternas ungdomsförbund (MUF) i Kristianstad är kritisk mot begränsningen. MUF tycker att man i stället borde välja att skapa debatt och försöka få ungdomarna politiskt intresserade.

Socialdemokraterna i Kristianstad föreslår att ungdomar ska kunna förtidsrösta på skolan, just för att skapa intresse för politiken och underlätta för alla de förstagångsväljare som finns att komma in i vanan att rösta.

Men skolorna verkar alltså tveksamma till för mycket politik i lokalerna.

Och nu riktar Heléne Fritzon en direkt uppmaning till barn- och utbildningsnämndens ordförande Pierre Månsson (FP) att han ska ändra på sakernas tillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".