Julia Falkman och Seth Selleck rappar på Bénka -Dí. FOTO: Marie Sandgren/SR Kristianstad
SIMRISHAMN

Omtyckt ungdomshus fyller tio

I Simrishamn finns det inte mycket för ungdomar att göra på kvällstid och helger. Desto viktigare har därför Ungdomens hus, Bénka-Dí, blivit.

– Det är därför vi gör så många olika slags aktiviteter, så att alla ska kunna hitta något. Det har varit lite olika under åren. Just har vi en del för ensamkommande flyktingbarn. Men vi har nog betytt en del för lite olika grupper av ungdomar genom åren, säger Seth Selleck som är ungdomssamordnare i Simrishamn.

Han har varit med sedan starten för 10 år sedan och var också med under uppbyggnadsskedet året före. Under de 10 åren har man huserat i byggnaderna som en gång huserade Östra Parksskolan i Simrishamn. Men i höst blir det troligen flytt till Valfisken i andra änden av staden.

– Alla politiska beslut är inte tagna än men allt pekar på att det blir en flytt i höst, säger Seth Selleck.

10-årsjubileet firas på fredagen med bland annat Molly på rymmen och en rad lokala band. De kommer också att släppa en platta med lokala förmågor som repat och spelat i huset under åren.

– Där finns också en nyskriven rap som vi i personalen framför, berättar Julia Falkman som är ungdomskulturutvecklare i Simrishamn. Men det blir också frågetävling, tårta och en hel del annat.

Utöver själva jubileet händer det mycket på Bénka-Dí i vår. Nästa fredag är det t ex singer-songwriterkväll med bland annat Esther Rose Parkes, känd från ett bejublat framträdande ihop med bland annat Maria McKee på Kulla nöjesplats förra sommaren. För att nämna ett exempel.

Marie Sandgren
marie.sandgren@sr.se
0414-146 55

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".