Tomelilla

Fick kommunen att bygga mer parkering

Ofta då man skriver medborgarförslag till kommunen så blir inte resultatet det önskade. Men ibland så lönar det sig faktiskt att skicka in.

Mona Malmqvist i Tomelilla kommun gjorde det. Hon tyckte att trafiksituationen vid Lindeborgsskolan var helt hopplös och var orolig att det skulle hända något när barnen lämnande eller hämtades vid skolan. 

Förslaget skickade hon in för ett år sedan och sände med en skiss på var man skulle kunna få in fler parkeringsplatser intill Lindesborgsvägen för att minska trafikkaoset på morgnar och eftermiddagar. 

Nu har kommunen kikat på hennes förslag och på Lidesborsgsskolan kunde bara hålla med om att situationen är knepig. Dels för att parkeringsplasterna är för få, och dels för att de också användes av boende i området. 

Nu ska kommunen inrätta sex nya platser för en kostnad av 75 000 kronor. Och om det inte räcker så ska en del av platserna reserveras för skolans behov med hjälp av skyltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".