Skåne

Årets största vägarbete i Skåne

På måndag drar arbetet igång med att laga den slitna delen av E4:an mellan Kropp och Hyllinge och ett körfält i vardera riktningen kommer att vara avstängd. Förra året gjorde man ett liknande arbete söder om Helsingborg då det inträffade flera dödsolyckor.

För att inte det ska upprepa sig kommer man den här gången att göra det enklare för trafiken att flyta, bland annat ska det bli lättare för tunga fordon att passera. Och för personbilarna skyltas det om speciella vägar.

– Vi ska göra det lättare för den tunga trafiken att passera öppningarna där man byter körfält. Vi vill undvika stoppen i trafiken, säger Torsten von Schantz projektledare på Vägverket.

Det kommer att skyltas för personbilarna för att underlätta.

– Det tar kanske en vecka innan det flyter på. Man får räkna med att det tar fem till tio minuter längre att ta sig till jobbet, säger Lars-Göran Samuelsson, chef på trafikpolisen i Helsingborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".