1 av 2
Elisabeth Rosengren hoppas nu på bättre enkätsvar. Foto: Linnéa Mattisson/SR Kristianstad
2 av 2
Östra Göinge

ÖG ger inte upp hoppet

Invånarna i Östra Göinge är mest missnöjda i landet. Det kunde man höra för några veckor sen. Nu är det dags för en ny mätning, och Elisabet Rosengren, som är samhällsutvecklare i Östra Göinge, hoppas att förbättringarna som kommunen har försökt göra kommer att visa sig.

Den förra undersökningen gjordes 2008 och den visade framför allt att invånarna var missnöjda med  politikernas och kommuetjänstemännens tillgänglighet.

Och det har man förbättra genom att organisera om kommunen, och skapa det som kallas Göinge Direkt, som ska vara en direktväg in till någon på kommunen.

Folk sig otrygga och var missnöjda med kommunikationerna, och det har man också försökt göra nåt åt.

Men Elisabet Rosengren tycker också att den där sistaplaceringen är lite orättvis, eftersom hon säger att man egentligen inte kan jämföra olika kommuners resultat.

Mätningen i Östra Göinge gjordes våren 2008, precis när hela socialnämnden fick avgå eftersom budgeten var missskött. Och rapporteringen kring det tror Elisabet Rosengren kan ha dragit ner resulatet.

Hon hoppas nu att de tusen som kommer att få enkäten den här gången är nöjdare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".