Henrik Nilsson, Susanne Moberg, Elisabet Gunnarsdottir och Patrik Sjöstrand. Foto: Marie Sandgren/SR Kristianstad.
Tomelilla/Kristianstad

KDFF skriver avtal med Spjutstorp

Kristianstads fotbollsdamer, KDFF, har tecknat ett samarbetsavtal med Spjutstorps IF på Österlen. Sex gånger under året ska KDFF träna Spjutstorps IF, vars A-lag för damer ligger i division 5.

- Ungdomarna måste ha förebilder att se upp till, säger Patrik Sjöstrand från Spjutstorps IF och gör klart att målet är ställt klart högre än division fem om några säsonger.

Spjutstorps IF är en aktiv klubb, och särskilt aktivt är de unga damerna. Av de cirka 170 som spelar ungdomsfotboll är hela 60% tjejer.

- Med deras hjälp , att de kommer hit sex gånger per år och träna oss tror jag kommer bidra till en stark utveckling för våra ungdomsspelare, säger Patrik Sjöstrand.

Om det för Spjutstorps IF's del handlar om att inspirera sina fotbollstjejer och få dem att stanna kvar längre i klubben. Så handlar för KDFF's del om att marknadsföra sig och på sikt kanske också rekrytera spelare.

- Både och, säger Susanne Moberg.

Hon är lagkapten och spelare i KDFF och är själv född och uppvuxen i Spjutstorp. På den tiden fanns det inga damlag i Spjutstorp. Susanne Moberg spelade i grannbyn Onslunda ända fram tills det blev dags för KDFF.

- Det gick jättebra. Och här finns många duktiga spelare i dag som behöver en klubb som kan knyta an dem, de behöver bara få chansen att visa upp sig, säger hon.

Så snart fotbollsplanerna i på Spjutstorp blir spelbara ska de diskutera datum för när de kan inleda samarbetet i praktiken. Klart är i alla fall att hela KDFF's damlag kommer till Spjutstorps IF när deras årliga fortbollsläger inleds 11 juni.

KDFF sticker inte heller under stol med att de hoppas få se några röda Spjutstorpströjor i publiken när de har premiär på Hvilan i Kristianstad 5 april.

Marie Sandgren
marie.sandgren@sr.se
0414-146 55

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".