1 av 2
Två män tog sig under natten mot torsdagen 25 februari in i polishuset och hotade att spränga sig själva. Foto: Johan Pettersson/SR Kristianstad
2 av 2
Stefan Göransson, åklagare, yrkar på fängelse. Foto: Magnus Mosén/SR Kristianstad
Kristianstad

Yrkade på fängelse för bombhotare

Uppdaterad klockan 11.25
Åklagaren yrkade på minst ett års fängelse för de de två män, 22 och 23 år gamla, som på torsdagen har stått inför rätta för att ha hotat att spränga polishuset i Kristianstad natten till den 25 februari. Rättegången avslutades på förmiddagen.

Åklagaren ville också att de målsägande, en polis och en assistent, ska få 10 000 kronor vardera i skadestånd.

Åtalet gäller hot mot tjänsteman och sabotage.

Det var för tre veckor sedan som männen med bombattrapper fasttejpade vid kroppen stegade in på polishuset. Och först efter flera timmar så överlämnade de sig själva. 

Männen kom in i polishuset genom att först ringa på porttelefonen och sedan knuffa bort assistenten som kom för att möta dem. 

Poliserna som fanns inne i huset lyckades stänga in de båda männen i foajén samtidigt som andra poliser bevakade huvudentrén som var den enda utvägen. Under tiden så fick arresterna evakueras. 

De båda är misstänkta för hot mot tjänsteman men också för sabotage. Genom sin handling påverkade de polisens arbete i hela nordöstra Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".