Husen som fastighetsbolaget Centerplan i Åstorp ägde har utvecklats till rena skandalhus. Foto: Gunilla Nordström/SR kristianstad
Åstorp

Lägenheter på Tingdal ska besiktigas

På Tingdalsområdet i Åstorp har problemen varit många för de boende. Nu ska Hyresgästföreningen besiktiga samtliga lägenheter.

Nyligen gick den senaste fastighetsägaren i konkurs. Men innan dess har det varit flera ägarbyten och dessutom har lägenheten drabbats av mögelskador. 

– Vi har haft ungefär 100 ärenden per år och det är mycket på ett så litet bestånd, säger Stefan Bolin på Hyresgästföreningen. 

En familj har till och med polisanmält fastighetsägaren för att deras barn blivit sjuka av möglet. Polisen håller på med förundersökningen och har rubricerat det som vållande till sjukdom och kroppsskada. 

Efter alla problem så vill nu Hyresgästföreningen besiktiga alla lägenheter. 

Men många har redan gett upp. 

– Jag vill ha hus för det första, och är trött på möglet, säger Marcus Lindkvist som bor på Tingdalsområdet tillsammans med sin sambo.

Gunilla Nordström
gunilla.nordstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".