1 av 2
Foto: Anna Hanspers/SR
2 av 2
Helsingborg

Oklart vad som orsakade dödsolycka

Det är fortfarande oklart vad som orsakade tisdagens dödsolycka på bygget av det nya häktet i Helsingborg. Och det kommer att dröja innan utredningen kring olyckan är klar.

Olyckan inträffade vid byggplatsen för det nya häktet på Berga intill polishuset i Helsingborg sedan en betongvägg rasat. 22-åringen hamnade under rasmassorna och avled av sina skador. 

På fackförbundet Byggnads beklagar man dödsfallet men vill i nuläget inte tala om möjliga orsaker till olyckan. 

– Jag spekulerar inte alls i sådant utan bara avvaktar vad som hänt på riktigt, säger Lars-Erik Andersson som är regionalt skyddsombud på Byggnads. 

Det är Peab som är huvudentreprenör för bygget så fort de fick höra talas om olyckan skickades ett krishanteringsteam till olycksplatsen. 

– Tyvärr är branschen betraktad som en riskbransch, men det ska inte vara på det här sättet. Vi får nu se vad Arbetsmiljöverket kommer fram till, säger Gösta Sjöström är informationschef på Peab.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista