KRISTIANSTAD

Avslag för avvisad palestinier

Den statslöse palestiniern Majdy Faisal Ahmed, som avvisades till Västbanken i förra veckan, fick avslag av Migrationsdomstolen på sitt överklagande av avvisningen.

Majdy befinner sig på Västbanken just nu.

- Han är jätteledsen och han är jätterädd också, vad ska hända sen? frågar Majdys farbror, som träffade Majdy på Västbanken för några dagar sedan.

Majdy Faisal Ahmed blev avvisad till Västbanken efter att ha bott i Sverige i tre år. Han jobbade i en närbutik i Kristianstad och 21 april blev han hämtad av polisen i Kristianstad. Dagen efter skickades han till Västbanken, trots att Migrationsdomstolen inte hade fattat något beslut om hans överklagande.

Nu när Majdy befinner sig på Västbanken har han fått beslut om avslag. Orsaken till avslaget är att det inte framkommit nya uppgifter, uppger Migrationsdomstolen. Majdy kan överklaga Migrationsdomstolens beslut.

- Vi tror inte att ärendet tas upp, eftersom han befinner sig utanför Sverige, säger Anders Granholm, rådman vid Migrationsdomstolen i Malmö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista