Östra Göinge

Studenter uppmuntrar till att odla mer

Stiftelsen Wanås utställningar i Östra Göinge och Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp samarbetar med odlingsprojekt för andra året. Förra året hette projektet "The Allotment Plot” och i år fortsätter projektet med ett nytt tematisk trädgårdsprojekt: Staden växer - Gröna kvarter.

– Det är väl jätte viktigt att man berättar hur man kan odla. Odling är ett större och större intresse säger Sabina Jallow landskapsarkitekt vid Sveriges Lantbruksuniversitetet i Alnarp. 

Sju studenter som läser till Trädgårdsingenjör vid Sveriges Lantbruksuniversitet började med projektet januari månad och den 16 maj kommer utställningen att äga rum på Wanås utställningar. Utställningen kommer samtidigt att bli en del av studenternas examensarbeten. 

Studenterna uppmuntrar människorna till att odla mera. 

– Det finns många positiva effekter av att ha mera växter i staden. Det blir en trevligare miljö som är grönare och det blir ett bättre mikroklimat inne i staden med mera växter och också miljöaspekten med koldioxid upptag blir bättre om det även i städerna skulle finnas mera växter, berättar Linda Wickström, läser till Trädgårdsingenjör på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. 

Midia Osman Taha
midia.oxmsn-taha@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista