Valbevakningen drar igång på allvar

Den 19 september är det val. Du kan välja vilka som ska bestämma över din kommun, Region Skåne och hela Sverige. Vad är viktigast för dig när du bestämmer vem du ska rösta på? Är det arbetslösheten? Eller är det sjukvården? Tycker du att kriget i Afghanistan är viktigt? Eller är det avgörande för dig var politikerna tycker om bättre bussförbindelser i Broby?

Nu drar vi här på Radio Kristianstad igång vår valbevakning på allvar. I Arena mellan 15 och 16 fokuserar vi på valet på olika sätt.

På måndagen den 24 maj hör du om hur vi här på Sveriges Radio jobbar, vad statsvetaren Bengt Lundell tror blir de viktigaste frågorna i valet och vilka utspel vi kan vänta oss från partierna.

På tisdagen den 25 maj debatterar vi arbetsmarknadspolitik. Jobben är den fråga som allra flest väljare tycker är viktigt, och vi låter moderaten Hans Wallmark och socialdemokraten Annelie Karlsson diskutera hur man bäst skapar fler jobb och vilken effekt förändringarna i a-kassan har haft.

På onsdagen den 26 pratar vi om en fråga som ligger nära många, nämligen skolan. Folkpartisten Pierre Månsson från Kristianstad och socialdemokraten Christer Grankvist från Simrishamn diskuterar om man ska ha kvar små skolor i byar, och sin syn på friskolor.

Och så undrar vi förstås vad DU tycker är viktigt! Vilka frågor vill DU att vi ska bevaka fram till valet? Mejla arena@sr.se 

I Radio Kristianstad får du både det stora och det lilla perspektivet. Vi finns med i din kommun, men du hör också partiledarna och ministrarna.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.