Ängelholm

Barnomsorg på obekväm tid

Till hösten 2010 kommer Ängelholms kommun att erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid även för skolbarn. Tidigare har det bara funnits för mindre barn genom en privat förskola.

För Tanja Malmkvist som är ensamstående mamma i Ängelholm betyder det här att hon slipper säga upp sig från sitt jobb som undersköterska. Hon säger till nyheterna att hon är mycket lättad över beskedet.

- Jag kan nu fortsätta mitt arbete som jag fick den första maj i år, säger Tanja Malmkvist som när hon fick nytt jobb insåg att hon inte skulle kunna fixa barnomsorgen för sin son Noel, på egen hand.

Hon började ringa runt till poltiker och driva frågan om barnomomsorg på obekväm arbetstid.

- I min situation som ensamstående med barn är det svårt att kräva att anhöriga hjälper mig med detta. Så det är otroligt viktigt att kommunen hjälper till med detta, säger Tanja Malmkvist.

Enligt barn- och utbildningsnämndens moderata ordförande Sven-Ingvar Borgqvist behövs den här typen av barnomsorg i Ängelholm eftersom arbetsmarknaden förändrats. Barnomsorg för skolbarn på obekväm arbetstid kommer att kosta Ängelholm 600 000 kronor om året och sådan service finns redan i de närliggande kommunerna Helsingborg och Landskrona.