Sopspanare bevakar återvinningsstation

KRISTIANSTAD. Bara några veckor efter att de nya återvinningsbehållarna kommit på plats vid Gamlegårdens köpcenter i Kristianstad, har det konstaterats en mycket omfattande nedskräpning vid återvinningsstationen. Därför tvingas nu Förpackningsinsamlingen anlita sopspanare för att bevaka stationen.

Bara några veckor efter att de nya återvinningsbehållarna kommit på plats vid Gamlegårdens köpcenter i Kristianstad, har det konstaterats en mycket omfattande nedskräpning vid återvinningsstationen.

Förpackningsinsamlingen tvingas därför anlita särskilda sopspanare för att bevaka stationen.

Många använder återvinningsstationen vid Gamlegården för att olagligt dumpa grovsopor och dessutom används stationen av företag, vilket inte heller är lagligt.

Sopspaningen kommer att utföras av pensionerade före detta poliser och den kommer att ske vid oregelbundna tider dygnet runt alla veckodagar. Den som ertappas med att skräpa ned eller lämna otillåtet material kommer att bli polisanmäld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista