Nätverk protesterar mot golfbanebeslut

BÅSTAD. Nätverket Bjäre i Balans, som motsätter sig en ensidig satsning på exklusiv turism på Bjärehalvön, är missnöjda med beslutet i Båstads miljö-och byggnadsnämnd att tillåta en detaljplan för en golfbana i Påarp.

Peder Hedenström och Per-Olof Pojmark från Bjäre i Balans menar att beslutet strider mot den golfbanepolicy politikerna beslutade om nyligen.

– Det är beklagligt. Man har tagit upp en golfbanepolicy, och nu följer man i princip inte den. Jag tycker det är ett svek mot Bjäre och mot lokalbefolkningen, säger Peder Hedenström och Per-Olof Pojmark.

Nätverket menar att fler golfbanor på Bjäre ytterligare medverkar till att göra Båstads kommun till en exklusiv sommarkommun, och samtidigt minskar möjligheterna för unga människor att leva och jobba i kommunen året runt.

Vid sitt senaste sammanträde gav miljö-och byggnadsnämnden klartecken till att göra en detaljplan för den omstridda golfbanan i Påarp på Bjärehalvön. Nämnden har också gett klartecken till planläggning av en golfbana i Öllöv, och en utbyggnad av Äppelgårdens golfbana från nio till 18 hål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".