Kristianstad

Färre brott på Gamlegården

Gamlegården i Kristianstad har blivit lugnare. Från två till tre anmälda brott per dag sker det nu endast en anmälning per dag, och det tycker polisen är lite.

- För cirka ett år sedan hade vi lite problem ute på Gamlegården. Det blev en ökning av brott där ute och då gjorde vi en satsning från polisens sida och lyckades få tag i en del våldsverkare. Det var lite personrån och dylikt vi hade där ute och vi lyckades få tag i dem. Sen har det blivit lungt och det beror dels på den insatsen vi gjorde där ute, men framför allt tror jag på det stora engagemang som finns ute på Gamlegården, säger Göran Svensson biträdande närpolischef på Polisen i Kristianstad.

Det är polisens, kommunens och de fria organisationernas insatser som påverkar men framför allt är det de boendes engagemang som gjort att brotten halverats på Gamlegården. Både unga och gamla vill ha det lugnt i området enligt polisen. På grund av styrkorna är polisen inte orolig för att brotten ska öka i samband med ledigheterna på sommaren.

- Ledighet betyder ju att folk blir lite friare. Men det finns starka krafter ute på Gamlegården. Till exempel har fritidsgården öppet, och alla frivilliga organisationer är igång där ute, så jag är säker på att det kommer att behålla sig lugnt även i sommar, säger Göran Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".