Sport

Mjällby föll borta mot BP

Mjällby har varit en positiv överraskning i årets allsvenska. Näst bäst på bortaplan, näst bäst bakåt. Men borta mot Brommapojkarna räckte det inte. BP vann med 1-0.

Trots lördagens nederlag är Mjällby på god väg att upprepa det Brommapojkarna lyckades med 2009: att säkra fortsatt spel i allsvenskan. Fjolårets superettanvinnare är kvar på fjärde plats och har goda chanser att hålla säsongen ut och därmed säkra fortsatt allsvenskt spel - för första gången på fyra försök.

Och nog borde Blekingelaget ha klarat åtminstone oavgjort. Men antingen var skärpan obefintlig eller så stod Kristoffer Nordfeldt i vägen. BP:s målvakt hade allsvenskans högsta räddningsprocent redan före lördagens match där han var bäst på plan.

- Första 20-25 minuterna är riktigt bra. Då skapar vi flera chanser, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

I andra halvlek jämnades spelet ut, vilket hemmalaget utnyttjade. BP:s syrianske mittfältare Imad Chhadeh var tillbaka i laget och firade det i 62:a minuten genom att slå in matchens enda mål, framspelad av Dalil Benyahia.

Mjällby, seriens näst bästa bortalag, stretade emot men hade svårt att få till det i straffområdet. Inte blev det lättare när Mostapha El Kabir, tillbaka från avstängning, blev utvisad i 85:e minuten. Bortalagets sista chans kom på tilläggstid när David Löfquist dundrade en frispark förbi muren, men Nordfeldt var i vägen igen.

Mattias Danielsson/TT