Helsingborg

Fotbollscupen slår rekord

Fredag morgon startar Eskilscupen i Helsingborg, landets näst största fotbollscup med över sjuhundra lag och 14 000 spelare. I tre dagar ska turneringen spelas. Och att hitta boende till alla är ingen enkel uppgift.

– Vi hyser in drygt 440 lag på tjugo skolor, upp mot 8 000 barn, berättar turneringsledaren Tommy Billqvist.

Dessutom kommer många föräldrar till barnen som är med och spelar, och det har gjort att en del bor så långt bort som i Osby.

– Jag tror inte att det finns många lediga rum mellan Lund och Ängelholm, säger Tommy Billqvist.

Årets cup slår alla rekord. Under många månader har den förberetts, och tusen frivilliga jobbar alldeles gratis för att hjälpa Eskilsminne Idrottsförening.

I tre dagar spelas det matcher på åttiofem fotbollsplaner, och däremellan ska det gå bussar i skytteltrafik för att få rätt folk till alla mer än 2 000 matcher som ska spelas.

– Jag tror vi har bra koll på läget. Vädret verkar vara på vår sida. Dåligt väder är det vi är allra mest oroliga för, slutar turneringsledaren Tommy Billqvist. 

Lasse Olsson

lasse.olsson@sverigesradio.se
040-666 55 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista