Kristianstad

KDFF-spelarna: betala annars spelar vi inte

Spelarna i fotbollslaget KDFF fick ingen lön i juli och har gått ut i strejk. Bara en dryg vecka kvar till höstpremiären i damallsvenskan har spelare och tränare i KDFF beslutat att inte träna inför eller spela matchen, om de inte får sina löner.

Förra året gick spelarna 3 månader utan lön, och för att det inte ska kunna hända igen, har laget gått ut i strejk direkt.

Tränaren Elisabet Gunnarsdottir säger att hon och alla andra i laget är trötta på situationen, och om klubben inte betalar, blir det ingen match nästa söndag.

- Det är i första hand från näringslivet pengarna ska komma. Det är lite ironiskt, för i år har vi gjort vår bästa säsong någonsin, säger KDFF:s sportchef Ulf Berglund, som förstår spelarnas agerande, samtidigt som han tycker det vore väldigt olyckligt om spelarna går ut i strejk.

- Skulle vi inte ställa upp med det bästa laget skulle det försvåra både för klubben och för spelarna, säger han.

Walk over får konsekvenser

Om spelarna i KDFF inte har fått sina löner innan seriepremiären går de inte ut på plan och spelar. Och lämnar KDFF walk over får det konsekvenser för laget, berättar Susanne Erlandsson, vice ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Spelarna kan försvinna

Stämningen i laget är god. Men samtidigt är ändå situation klart påfrestande. I synnerhet för de spelare som kommer från utlandet. Om inte lönerna börjar droppa in kan spelarna tvingas se sig om efter en annan klubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista