Foto: Albert Capuder

Branden på KåVe Däck under kontroll

KRISTIANSTAD. Branden på KåVe-Däck i Öllsjö utanför Kristianstad natten mot onsdagen är nu under kontroll.
E22 är också öppnad igen efter att ha varit avstängd under de tidiga morgontimmarna.

Branden började vid tretiden inatt, och räddningstjänsten tvingades strax efter stänga av E22:an på grund av kraftig rök och explosionsrisk.

Två hus är nerbrunna och flera däckupplag har fattat eld. Enligt räddningsledare Gert Friberg var det första huset övertänt när de kom till platsen, och det är ännu oklart vad som orsakade branden.

Polisen utgår i nuläget från att branden är anlagd och har upprättat en tipstelefon dit de kan ringa som har något att berätta. Numret är 044/28 45 73.

Branden är på förmiddagen helt under kontroll och eftersläckningsarbetet pågår. Ännu är det för varmt på brandplatsen för polisens tekniker att göra en undersökning - den blir troligen av först i morgon.

Men det ryker kraftigt och vinden har vänt så att röken drar in över Öllsjö samhälle. Det är ingen akut fara för liv och hälsa, men räddningstjänsten rekommenderar att man stänger dörrar och fönster och ventilation. Och att man undviker att vistas i röken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".