KRISTIANSTAD

"Bra att se hur det är i verkligheten"

Projektet Sommarlovsentreprenörerna lider mot sitt slut. Under sommaren har de 30 ungdomar som deltagit lärt sig allt från bokföring till att vårda sina kundrelationer.

Sommarlovsentreprenörerna har drivit av Kristianstad kommun i tre år. i år samarbeter man med Bromölla kommun. 30 ungdomar har med hjälp av ett startbidrag på 2000 kronor fått pröva på hur det är att vara entreprenör under somarlovet.

– Första dagen var midsommarafton, då gick det väldigt bra. Men på Kristianstadsdagarna hade jag inget tillstånd. Då fick jag stå i Tivloviparken och där var inte så mycket folk, säger Shrouq Alarini som startat en verksamhet som ansiktsmålare för barn och som tycker att det är bra att prova på hur det är att driva eget.

Verksamheterna har bestått av allt från webdesign till bullbakning.

Agnes Skyman och Michelle Larsson, båda 16 år, har ordnat barnkalas.

– Vi fixar allt: inbjudan, disk och underhållning. Vi har fått bra respons när vi berättat om sommarentreprenörerna. Speciellt nu när det är svårt med sommarjobb är det bra.

Raluca Dintica

Raluca Dintica, nyhetsreporter. Foto: Magnus Mosén/Sveriges Radio

raluca.dintica@sr.se

044-281500

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista